Belföld

Megbírságolta Balázsékat a Médiatanács

rtl
rtl

A Médiatanács jelentős összegű bírságot rótt a Rádió 1 médiaszolgáltatójára, a Balázsék című reggeli műsorszám szeptember 19-i adásában közzétett, gyermekekre káros tartalom miatt – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A bírságot azért kapta Sebestyén Balázs reggeli műsora, mert a műsorvezetők közvetett és közvetlen szexuális utalásokat tettek, miközben az OnlyFans nevű weboldalról beszéltek. A hatóság szerint mindez káros hatással lehetett a 16 éven aluli hallgatókra.

A műsorszám a szexualitás társadalmilag elfogadottól eltérő formáit, valamint az érzelemmentes kapcsolatokat elfogadottként vagy követendő mintaként ábrázolta, ezért a műsorszámot a »16 éven aluliaknak nem ajánlott « korhatár-megjelöléssel kellett volna ellátni, és ennek megfelelően 21 órát követően közzétenni

– olvasható az NMHH közleményben.

A Médiatanács ezért 5 millió 150 ezer forint bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára, és a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte, valamint – a jogsértés ismételtsége miatt – a vezető tisztségviselőre is bírságot rótt ki.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik