Belföld

Nyílt utcán rabolta ki a kerekesszékes anyját egy nő 3 ezer forintért

Minősített rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség azt a nőt, aki nyílt utcán rabolta ki a kerekesszékes anyját 3 ezer forintért és egy doboz cigarettáért.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a nő április 19-én délután odalépett a háza előtt,  kerekesszékben ülő édesanyjához, megrángatta az asszonyon lévő kabátot és belenyúlt annak zsebeibe.

Az anyja mindkét kezét bedugta a kabátjának zsebébe, hogy ne tudják tőle elvenni a pénzét. A lánya ekkor előbb megrángatta édesanyja kezeit, majd a bal kezének kisujját megcsavarta és így az asszony jobb kabátzsebéből már ki tudta venni az ott lévő 3 ezer forintot és egy doboz cigarettát. Az elkövető a megszerzett pénzből később cigarettát vásárolt magának.

Az áldozat járásképtelensége miatt kényszerült tolószékbe és ezen fogyatékossága miatt nem volt képes arra, hogy hatékonyan védekezni tudjon a lányával szemben. Az ügyészség fegyházbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik