Belföld

Még élt a bosszúból eszméletlenre vert mezőhegyesi férfi, amikor felgyújtották

Aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Békés Vármegyei Főügyészség azzal a 26 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőhegyesi férfival szemben, aki előbb meg akarta fojtani az áldozatát, majd az eszméletlen férfit felgyújtotta.

Az áldozat még 2017-ben megverte az ügyben vádlottként szereplő testvérpárt egy társával, emiatt a Battonyai Járásbíróság társtettesként elkövetett testi sértés és annak kísérlete miatt el is ítélte őket. A 26 éves férfi elhatározta, hogy bosszúból megöli az őt bántalmazó sértettet, s ezt többször is hangoztatta testvérének és más emberek előtt is.

Végül tavaly november 2-án a későbbi áldozat, egy 44 éves mezőhegyesi férfi este az egyik helyi presszóban italozott. A vádlottak később érkeztek az italmérő helyre és szintén inni kezdtek, de konfliktus, szóváltás nem alakult ki a felek között, a 26 éves férfi és a későbbi áldozat együtt biliárdozott.

A zárórát követően együtt távoztak a presszóból, hazafelé indultak, ekkor a vádlott Mezőhegyes külterületén, egy erdős területen rátámadt az ittas állapota miatt ellenállásra kevésbé képes férfire, s többször ököllel arcon ütötte, majd a földre kerülő embert megrugdosta. Ezt követően a vádlott a földön hanyatt fekvő sértett fölé hajolt és fojtogatni kezdte.

Miután a sértett eszméletét vesztette, a vádlott – tettétől megrettenve – élesztgetni próbálta a mozdulatlan sértettet, rázogatta és a mellkasát nyomkodta, de mivel nem mozdult, úgy vélte, hogy életét vesztette. Valójában a sértett ekkor még életben volt, de életfunkciói gyengék voltak.

A 26 éves férfi ezután felkereste lakóhelyén a testvérét, közölte vele, hogy megölte az ismerősét, majd rávette arra, hogy segítsen neki felgyújtani a holttestet.

Kapcsolódó
Összeégett férfi holttestet találtak a mezőhegyesi erdőben, gyilkosság áldozata lehet
Emberölés gyanúja miatt nyomoznak. Egy 25 éves férfit állítottak elő.

Egy fél literes műanyag flakonba benzint öntöttek, majd azzal együtt visszamentek a bántalmazás helyszínére. Az MTI azt írta, hogy a 35 éves férfi ellenőrizte a megvert férfi életfunkciót a helyszínen, azonban a lélegzését nem észlelte, ezért testvére a magukkal vitt benzinnel lelocsolta az áldozatot, majd meggyújtotta.

A sértett a helyszínen meghalt, a holttestét másnap reggel találták meg. Halálának oka a fojtogatás által előidézett gégeszűkület és oxigénhiányos agykárosodás volt, illetve az égés által kiváltott szén-monoxid-mérgezés, valamint az égési sérülések. A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a minősített emberölést megvalósító férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy abból feltételes szabadságra nem bocsátható, testvérével szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki.

Mivel a 35 éves férfi a bűncselekményt egy másik ügyben a Battonyai Járásbíróság által vele szemben lopás miatt kiszabott 1 év időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a főügyészség indítványt tett ezen felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtásának elrendelésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik