Belföld

Karácsony: úgy helyes, ha Antall József nevét viseli a ferihegyi gyorsforgalmi út

BORIS HORVAT / AFP
BORIS HORVAT / AFP
Karácsony Gergely főpolgármester szerint habár sok politikai vitájuk lett volna Magyarország rendszerváltás utáni első miniszterelnökével, ettől függetlenül úgy helyes, ha az ő nevét viseli Budapest „egyik legfontosabb útja”.

„Alighanem sok vitánk lett volna politikusként, de a történelem ítélete egyértelmű: felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is – ezt pedig a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül” – írja bejegyzésében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Antall József halálának 30. évfordulójára emlékezve. Karácsony szerint mivel Budapesten van közterület elnevezve a köztársaság első elnökéről, úgy helyes, ha az első kormányfőről is lesz.

A főpolgármester posztjában jelenti be, kezdeményezi hogy a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető út – amely szerinte a főváros egyik legfontosabb útja – Antall József nevét viselje a jövőben.

Megjegyzi, a felújítás előtt álló út korábban soha nem volt elnevezve.

Karácsony a rendszerváltás utáni első miniszterelnök munkásságára emlékezve azt írja: „ahogyan eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik