Belföld

„Jobb lenne, ha megdöglenél. Ezt szúrom beléd!” – mondta az anyjának, majd hozta az ollót

Letartóztatta a bíróság azt a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és kapcsolati erőszak vétségével gyanúsított jászberényi férfit, aki késsel és ollóval támadt az anyjára, hogy pénzt szerezzen tőle borra.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a rendszeresen alkoholt fogyasztó férfi egy háztartásban élt az édesanyjával.

A férfi az elmúlt hónapokban többször is bántalmazta és terrorizálta az anyját, és többször is pénzt vett el tőle. Pár nappal ezelőtt a férfi ismét pénzt kért az édesanyjától, de a nő nem adott neki. Erre a fia közölte vele, hogy „jobb lenne, ha megdöglenél”, mire a nő átadott neki egy ezrest.

A férfi elitta a pénzen vett bort, és délután négykor már megint pénzt követelt az anyjától, de az már nem adott neki újra. A férfi ekkor magához vett egy kisebb méretű kést, azt az édesanyja felé tartotta, felemelte, majd azt kérdezte tőle „mi van, ha most megöllek?”, majd a kést az asztalba vágta úgy, hogy annak elhajlott a pengéje. A nő ennek hatására megint adott egy ezrest az iszákos fiának. 

ugyeszseg.hu

A fentieket követően a férfi a nő asztalon lévő táskáját is el akarta venni, amit a nő erősen szorított, így azt végül nem tudta elvenni tőle. Másnap délelőtt megismétlődött az eset, s a pénzkérésből fakadó vita odáig fajult, hogy a férfi egy ollót tartott az anyja felé, miközben azt mondta neki, hogy „ezt szúrom beléd!”.

A nő ekkor félrelökte a fiát és a szobájába menekült, ahová a férfi követte és őt a torkánál fogva megragadta, dulakodni kezdtek, majd a férfi kétszer is a falhoz verte az anyja fejét.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Jászberényi Járási Ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik