Belföld

27 milliárddal drágult az MNB felújítása, amelyet Matolcsy Ádám barátjának cége végez

Szajki Bálint / 24.hu
Az MNB felújítás alatt álló épülete a Szabadság téren 2022. június 29-én.
Szajki Bálint / 24.hu
Az MNB felújítás alatt álló épülete a Szabadság téren 2022. június 29-én.

Megerősítette a 444.hu értesülését az MNB, hogy az eredetileg 54 milliárdra tervezett Szabadság téri székház felújítása a másfélszeresére drágul, és így meghaladja majd a 80 milliárdot is a végösszeg.

Az eredeti szerződés megkötése óta eltelt időszak kihívásai (Covid-válság, az ellátási láncokban kialakult fennakadások, orosz-ukrán konfliktus, nyersanyagpiaci- és inflációs válság) az építőipart és ezáltal valamennyi beruházással foglalkozó vállalkozást rendkívül nehéz helyzet elé állított. Az általánosan magas inflációs környezet, az elérhető munkaerőpiaci kapacitás beszűkülése, valamint a drasztikusan megnövekedett nyersanyagárak miatt ezért valamennyi, hasonló műemlék-jellegű épület felújításánál jelentős, sokszor duplájára emelkedő költségekkel kell most már számolni

– indokolt az MNB.

A munkálatokra eredetileg Matolcsy Ádám barátjának, Somlai Bálintnak a cége kapott (Raw Development) generálkivitelezői megbízást.

Azt egyelőre nem tudni, mikor készül el a beruházás, de a hírek szerint jövőre még nem tér vissza az MNB-stáb a jegybank központi épületében.

Kapcsolódó
A jegybankot 54 milliárdért felújító cég tulajdonosától vett Duna-parti luxuslakást Matolcsy menye
Matolcsy Ádám után felesége, Matolcsy Tímea is üzleti babérokra tör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik