Belföld

Nem viselte meg Budapest egyik legforgalmasabb vonalát a Volán-sztrájk

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Egyelőre úgy tűnik, nem viselte meg Budapest környékének egyik legforgalmasabb útvonalát a kétnapos Volán-sztrájk. Kollégánk Budakesziről azt jelentette, hogy a legnagyobb változás, hogy az amúgy párpercenként járó 22A buszra volt, hogy nyolc percet is várni kellett.

A buszok sűrűn járnak, ülni is lehet rajtuk. Budakesziről Budapest felé reggelente hagyományosan dugó szokott lenni, mivel egyetlen kétszer egysávos úton lehet bejutni a városba. Ez ma reggel is így van, de a helyzet nem rosszabb, mint általában, ezért nem valószínű, hogy az emberek nagy része a sztrájk miatt inkább autóba ült volna, mondja kollégánk.

Mohos Márton / 24.hu

Vasárnap kezdődött a kétnapos Volán-sztrájk. Vasárnap a járatok 80 százaléka közlekedett, hétfőn pedig csupán a fele. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 25 százalékos béremelést szeretne, amit Lázár János közlekedési miniszter irreálisnak nevezett. Szerinte ekkora bérfejlesztést sem az állami, sem a magánszektorban nem lehet végrehajtani.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetését a vállalat indokoltalannak tartja, a cég úgy számolt, a két nap alatt csaknem 23 ezer járat eshet ki országszerte. A munkabeszüntetése Budapesten, az elővárosi vonalakon közlekedő „kék” buszok esetében is felboríthatja a megszokott rendet, hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Volánbusz honlapján felhívta a figyelmet, hogy a meghirdetett munkabeszüntetés időtartama alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. A cég honlapján megyei bontásban is közzétette, hogy december 10-én (vasárnap) a sztrájk idején várhatóan mely járatok nem közlekednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik