Belföld

Sikkasztással vádolják egy kaposvári benzinkút üzemeltetőjét

Vádat emeltek egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen, aki több mint 3 millió forintot sikkasztott el a vádhatóság szerint.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a harmincas éveiben járó férfi az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként hosszabb ideje üzemeltette a töltőállomást és az elszámolás részeként köteles volt gondoskodni arról, hogy a készpénzbevétel pénzes tasakokba, majd zárt széfbe kerüljön, ahol csak a pénzszállítók férhettek hozzá.

A vádlott idén nyáron – a pénzkezelési szabályzatot megszegve – arra utasította a benzinkút dolgozóit, hogy a tasakokat a széf helyett az irodahelyiség polcaira helyezzék. A férfi ezután a pénzt magához vette és elköltötte. Az üzemeltető azt tervezte, a hiányzó összeget az esedékes pénzszállítás előtt visszateszi, de júniusban rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre került sor, így a bűncselekményre fény derült.

Az okozott kár megtérült, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik