Belföld

Nyirati a Momentum elhagyásáról: Nem bántam meg, törvényszerű volt ez a lépés

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem bántam meg, azt gondolom, hogy törvényszerű volt ez a lépés. Engem egy négypárti összefogás emelt a polgármesteri székbe 2019-ben, az összefogáshoz kell hűnek maradnom.

– mondta Nyirati Klára, Baja polgármestere a Telexnek arról, hogy kilépett a Momentumból. Nyirati azután hagyta el a pártot, hogy nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Donáth Anna, a párt arcának taktikáját kritizálja a Demokratikus Koalícióval szemben. A Momentum a felvétel után fegyelmi eljárást indított, de Nyirati ezt nem várta meg. 

Szerinte jó döntést hozott, mert így tudja azon elvek alapján vezetni a várost, amelyek alapján eddig is. Arról beszélt, nem a Momentumot hagyta ott, hanem azt az irányvonalat, ami az utóbbi hetekben kibontakozott.

Nyilvánvalóan sokkoló volt nekik a kilépésem, de pontosan értik, hogy miről beszélek. A Momentum tagjaként nem szabad szem elől téveszteni a párt irányelveit, városvezetőként azonban nekem a teljes összefogást kell képviselnem. Ezt a tudathasadásos állapotot nem lehetett hosszabb távon sérülések nélkül fenntartani. Amikor ennyire egymásnak ellentmondó érdekek határozzák meg a hétköznapokat, akkor választani kell. Ettől még megmaradnak a barátságok, továbbra is nagyon jó kapcsolatban vagyok a helyi momentumosokkal. Hiszek a fiatalokban, a fiatalok megújító szándékában, és teljesen egyetértek azzal, hogy meg kell haladni azt a politikát, közbeszédet és gyűlölködést, ami az országot ma jellemzi.

– mondta. Szerinte nincs válságban a Momentum attól, hogy kilépett. Mivel ő volt az egyetlen vidéki polgármester, mások nincsenek abban a tudathasadásos állapotban, mint ő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik