Belföld

Hollik István: lezárult a nemzeti konzultációról szóló országjárás

MTI/Lehoczky Péter
MTI/Lehoczky Péter

Lezárult a nemzeti konzultációról szóló országjárás: az elmúlt közel három hétben megtartott több mint száz fórumon összesen 15 ezernél is többen vettek részt – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István kiemelte: a konzultáció témái mind olyan sorskérdések, amelyek Magyarországot érintik, de ezek közül, az aktualitása miatt, a résztvevőket egyértelműen Ukrajna EU-csatlakozása érdekelte a legjobban.

A fórumok résztvevői egyöntetűen ellenezték, hogy Ukrajna uniós csatlakozásának kérdésében Brüsszel úgy akarja Magyarországra erőltetni az akaratát, hogy közben semmit nem mond arról, miként érintené ez a magyarokat

– közölte.

Hozzátette: azt is sokan elfogadhatatlannak tartották, hogy erről a kérdésről Brüsszel nem kérdezi meg az európai emberek véleményét.

Erre egyedül Magyarországon van lehetőség – hívta fel a figyelmet, továbbra is biztatva mindenkit: vegyen részt a nemzeti konzultációban, és mondja el, mit gondol Ukrajna uniós tagságáról, amelyet Brüsszel a jövő heti uniós csúcstalálkozó napirendjére már fel is akar venni.

Küldjünk nekik is világos üzenetet arról, hogy mi a magyarok álláspontja!

– zárta videónyilatkozatát Hollik István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik