Belföld

Maszkban, játékpisztollyal akartak kirabolni egy ékszerboltot, de gyorsan leteperték őket

police.hu
police.hu

Ki akartak rabolni egy ékszerboltot Szigetszentmiklóson. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 40 éves B. József és a 28 esztendős Sz. István alaposan előkészült a bulira, maszkot, gumikesztyűt, dupla nadrágot vettek, és kapucnival takarták el az arcukat.

A gyanúsítás szerint Sz. István  támadás előtt egy közeli buszmegállóban, sporttáskával a kezében várta ismerősét. Miután az megérkezett, megkezdték a terepszemlét, körbejárták az ékszerbolt épületét és kivártak kicsit, majd akcióba lendültek.

Míg B. József az ajtóban állt, társa elővette a játékpisztolyt, a pultra dobta a táskáját és közölte az eladóval, hogy „ez egy rablás”, kezdjen pakolni. Ekkor érkeztek szigetszentmiklósi és megyei zsaruk, akik meghiúsították a „bulit”,és pillanatok alatt a földre vitték, és megbilincselték a támadókat.

Mindketten megtagadták a vallomást, és egyikük a gyanúsítása ellen is panaszt terjesztett elő. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folytatja velük szemben a büntetőeljárást, és mindkét őrizetbe vett férfinek kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítünk!

A Budapest Környéki Törvényszék újabb részleteket közölt az esettel kapcsolatban. Közleményükben azt  írták, hogy a gyanúsítottak orvosi maszkot és kapucnit viseltek, és egy lőfegyvernek látszó tárgy és paprikaspray volt náluk, amikor beléptek az üzletbe.

Ezt követően felszólították az eladót, hogy pakolja be egy sporttáskába a beszerzési áron is 20 milliót érő órákat, valamint az arany- és ezüstékszereket.

Az idősebb gyanúsított paprika sprayvel arcon fújta a helyszínre kiérkező egyik rendőrt, és az ajtó bezárásával is igyekezett őt visszatartani. De nem járt sikerrel, és gyorsan leteperték őt és a társát is. A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik