Belföld

Elítélték a férfit, aki így nyúlt le 70 millió forintnyi valutát és aranyat egy tankoló pénzszállítóból

police.hu
Egy zuglói benzinkúton szeretett volna tankolni a pénzt szállító sofőr, de nem tudta bezárni a kocsija ajtaját.
police.hu
Egy zuglói benzinkúton szeretett volna tankolni a pénzt szállító sofőr, de nem tudta bezárni a kocsija ajtaját.

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak a külföldi férfinak az ügyében, aki tavaly áprilisban 70 millió forintnyi valutát és aranyat lopott el egy tankoló pénzszállító autóból Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi ismeretlen társával megállapodott abban, hogy egy pénzváltással foglalkozó cég alkalmazottjától, a pénzszállítás során készpénzt és befektetési aranyat lopnak el.

Az ominózus napon a pénzváltó cég alkalmazottja összesen csaknem 70 millió forint összegben szállított eurót, amerikai dollárt, más valutát, valamint befektetési aranyat. A terhelt egészen egy zuglói benzinkútig követte társával a pénzszállító autót, ahol a sofőr tankolt.

Az elkövető behajtott utána a benzinkútra, kicsit távolabb megállt, majd onnan figyelték a férfit, aki elindult az üzletbe fizetni. A sofőr többször próbálta bezárni a gépkocsi ajtajait, de nem sikerült, így végül lezáratlanul hagyta a járművet. Miután bement az üzletbe, a vádlott társa kiszállt az autóból, a férfi pedig a pénzszállító jármű mögé hajtott, és menekülésre készen várakozott.

A vádlott társa guggolva közelítette meg a járművet, kinyitotta a vezető ülés felőli ajtót, felkapta a jobb első ülés előtt elhelyezett, értékekkel teli táskát és futásnak eredt, majd beugrott a másik autóba, a külföldi férfi pedig azonnal gázt adott. A pénzszállító autó sofőrje észlelte a lopást, ezért kiszaladt az üzletből és az induló autó oldalának ugorva próbálta megfékezni a tolvajokat, akik azonban elhajtottak a helyszínről.

Az elkövetők ezután Angyalföldre mentek, ahol a férfi átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakta, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé haladva kísérelte meg elhagyni az országot, azonban a rendőrök még az autópályán elfogták.

A vádlott már az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság 2 év 5 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik