Belföld

Veszélyhelyzetre figyelmeztetnek a Pilisi Parkerdőben

A havazás miatt a Pilisi Parkerdő erdeiben nem ajánlott túrázni – figyelmeztetnek a Pilisi Parkerdő Facebook-oldalán. Mint írták:

az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein. A fákra rakódott vizes hó miatt ágak törhetnek le. 

A bejegyzésben jelezték azt is, hogy a havazást nem előzte meg fagy, így az erdőtalaj felázott, ezért helyenként nagyobb fák dőlnek ki a plusz súly miatt. „Az erdészeti utak emiatt több helyen még gyalogszerrel sem járhatóak, ezért a Parkerdő arra kéri a kirándulni vágyókat, hogy ne induljanak útnak.”, fogalmaztak.

Az előrejelzés szerint egyébként pénteken már sokkal nyugodtabb időre számíthatunk, szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Szombaton is marad a nyugodt idő, számottevő csapadék nem valószínű, csak hószállingózás, szitálás alakulhat ki néhol. Vasárnap viszont többfelé előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, ónos szitálás.

Kapcsolódó
Több városban sincs áram Budapest agglomerációjában
Érintett Pilisvörösvár környéken kívül Szentendre, Vác, Gödöllő és Dunaújváros térsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik