Belföld

Kóros elmeállapota miatt felmenthetik az apját és annak élettársát is elverő férfit

Kóros elmeállapota miatt felmenthetik azt a férfit, aki idén nyáron elverte az idős apját, és annak élettársát is. A Székesfehérvári Járási Ügyészség ugyanis arra tett indítványt a vádiratában, hogy rendeljék el az elkövető kényszergyógykezelését.

Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a terhelt június harmadikán elment az apjához, majd beszélgetett vele és ismeretlen okból bántalmazta.

Ezt észlelte az áldozat élettársa, aki számon kérte a férfit az apja bántalmazása miatt. A férfi ekkor megpróbálta a nő telefonját kikapni kezéből, és őt is több alkalommal megütötte, megfenyegette, majd elmenekült a helyszínről.

Az idős férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, a nő könnyű sérüléseket szenvedett. A szakértői vélemények szerint az elkövető kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető, így az ügyészség arra tett indítványt, hogy rendeljék el a kényszergyógykezelését. A férfi jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt áll az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik