Belföld

„Féltettem az apámék életét, és nem akartam megerőszakolni a lányt” – mondta a bátyját temetés után hátba szúró férfi

Hátba szúrta a testvérét egy családi balhé során egy borsodi férfi, majd később hasba rúgott egy 16 éves lányt és szexuális erőszakot követett el rajta. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és szexuális erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év fegyházat, hét év közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadlábra, és tiltsák el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba kerülhetne.

A vádirat szerint az elkövető tavaly augusztusban együtt italozott az apjával, és a bátyjával egy borsodi településen. Összeszólalkoztak, majd dulakodás alakult ki közöttük. A terhelt testvére egy tűzhelyről levett vasráccsal, az apja pedig egy konyhakéssel a kezében vitatkozott.

A férfi megakadályozta, hogy a fivére és az apja egymásra támadjanak. Később azonban ő is egyre dühösebb lett, és egy kábeldarabbal rontott a testvérére. A bátyja megelégelte a családi vitát, felöltözött, és távozni akart a házból, az apja viszont hátulról megfogva visszatartotta. Amikor kirántotta magát a fogásból, akkor az elkövető felvett egy 30 centis konyhakést az asztalról, és hátba szúrta vele a bátyját. 

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy a vádlott jogos védelemre hivatkozott a vallomásában. Elmondása szerint egy temetésből mentek haza, és a bátyja volt az aki, folyamatosan fenyegette őket.

Azt állította, hogy féltette az apja, a sajátja, valamint a lánytestvére, és annak párja életét, ezért felkapott egy konyhakést, és dulakodás közben megszúrta vele a vasráccsal támadó bátyját

– mondta az ügyész. Az áldozat a szomszédoktól kért segítséget, a szúrt sérülés közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett.

A férfi azonban nem csak ezért lesz felelősségre vonva a bíróság előtt. Tavaly novemberben ugyanis nyílt utcán támadt egy 16 éves lányra, aki megtetszett neki. Utána futott, hasba rúgta, földre lökte, majd mögé térdelve benyúlt a ruhája alá és fogdosta az intim testrészeit.

A lány kiabált, és megpróbált védekezni, s azt mondta a támadójának, hogy beteg. Ekkor a támadója felállította, majd a kezét megfogva egy buszmegálló felé rángatta a rémült tinit. Amikor a férfi engedett a szorításából, akkor a lány kirántotta a kezét és elszaladt.

Jogg Zsolt ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a vádlott elismerte, hogy hasba rúgta, és fogdosta a lányt, de azt mondta, hogy ő beérte ennyivel is, és nem akart közösülni vele. 

Az ügyészség hét év fegyházbüntetést kért és hét év közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik