Belföld

A Momentum határozati javaslatot nyújtott be az aktív eutanáziáért

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Benyújtotta határozati javaslatát a Momentum az aktív eutanázia érdekében – erről Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán számolt be.

A Momentumban támogatjuk Karsai Dánielt és a hozzá hasonló, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő honfitársainkat a méltóságukért és szabadságukért folytatott harcukban. Ezért határozati javaslatot nyújtottunk be, amely utat engedne az aktív eutanáziára vonatkozó jogszabályok módosítására. Tegyük félre politikai vitáinkat és dolgozzunk együtt azon, hogy Magyarország egy szabadabb ország legyen, ahol az emberek rendelkezhetnek saját sorsuk felett

– írja bejegyzésében a Momentum politikusa.

Karsai Dániel szerint az alaptörvény nem tiltja a megengedőbb életvégi szabályozás bevezetését. Az ALS betegséggel élő alkotmányjogász (aki ügyében a  strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult) erről csütörtökön a parlamentben beszélt a sajtónak, miután a Momentum meghívására a karzaton követte figyelemmel a kérdésben elhangzott napirend előtti felszólalásokat az országgyűlés rendkívüli ülésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik