Belföld

Elítélték az oxigénpalackhoz kötött tüdőbeteg nőt kifosztó férfit

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége azt a húszas éveiben járó férfit, aki kifosztott egy oxigénpalackhoz kötött idős asszonyt Barcsnál.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi tudta, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötötten élő asszony egyedül él egy Barcshoz közeli faluban. És hogy a kora és egészségi állapota miatt alig tud felkelni az ágyból, s mozogni is csak rövid ideig képes.

Ősszel bement az asszony házába, ahol a nő a gyógyszerei bevétele után lefeküdt szundítani. A zajra azonban felébredt az asszony, és felelősségre vonta a betolakodót, és megkérte, hogy távozzon.

A besurranó ennek ellenére magához vette a nyugdíjas készpénzét, majd kisietett a házból. Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, azonban az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédülve a földre feküdt. Az egyik falubéli azonban meghallotta az asszony segélykiáltását, és végül értesítette a rendőröket.

A Barcsi Járási Bíróság váddal egyezően 3 év 4 hónapra, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, és elrendelte a férfi letartóztatását. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik