Belföld

Ürülék a dohányban, vizelet a parfümben – ezeket találták a NAV-osok a hamisított termékekben

MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

Ellenőrzései során a NAV munkatársai olyan parfümöt is találtak, amelyben a vegyészeti vizsgálat állati vizeletet is kimutatott – írja az atv.hu. A hamisítási listán a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök szerepeltek a legelőkelőbb helyeken – erről Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője beszélt a Spirit FM Letöltendő című műsorában.

A márkatulajdonosok sokat költenek az állandó minőségre. Az eredeti termékek árában benne vannak a garanciális feltételek, az ellenőrzés, a jó alapanyag és a szavatosság. A hamisítók mindezt kihagyják. Így fordul elő, hogy például a hamis mosószertől egy teljes család kapott bőrkiütést

– nyilatkozta Kiss Péter András. A szóvivő arról is beszélt, hogy a „házi” cigarettákba az előállító „iparosok” nagyon sokszor kevernek egyéb növényi törmeléket, pont azért, hogy a súlyuk meglegyen. A szőlőlevéltől kezdve a gallyon át mindent találtak már ilyen dohánytermékekben a NAV szakértői.  Például állati ürüléket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik