Belföld

Késsel támadt a gyermekére egy részeg férfi, de az hozta a felmosónyelet

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a Somogy Vármegyei Főügyészség azt az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű férfit, aki késsel támadt a fiára és a lánya párjára is.

A főügyészség közleménye szerint a férfi régebb óta alkoholizált, és gyakran veszekedett és fenyegette a családtagjait részegen. Tavaly novemberben elvesztette a munkáját, ezért folyamatosan italozott. Így volt ez a bűncselekmény napján is.

Először a férfi veszekedést kezdeményezett az élettársával és a húszas éveiben járó fiával, majd torkon akarta szúrni a gyermekét egy konyhakéssel. A fiú hátralépett, hogy elkerülje a szúrást, majd kimenekült az udvarra. 

ugyeszseg.hu

A férfi követte a fiát, aki a vizes füvön megcsúszva féltérdre esett, így ez alkalommal a vádlott már a fiú nyaka felé irányította a kést. A fiúnak sikerült elhajolnia, így a szúrás centiméterekkel a feje mellett ment el.

A férfi kint is megpróbálta nyakon szúrni az utca felé menekülő fiát, de az lenyomta az apja karját, ezért a kés nem érte el a testét. Közben a család hívására a házhoz érkezett a vádlott egyik lányának élettársa, hogy a legkisebb gyermeket elvigye ittas apja közeléből, akit azonban az sem tartott vissza az újabb támadástól, hogy kislányát a kerítésnél álló sértett a karjában tartotta.

A családfőt végül úgy sikerült leállítani, hogy a fia egy felmosó nyéllel kiütötte a kezéből a kést. Az ügyészség börtönbüntetést kért a bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik