A következő élő közvetítés része Orbán Viktor: Ukrajna EU-tagságáról tárgyalni sem kell

Európa vagonokban küldi a pénz Ukrajnába

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán arról is beszélt, hogy nagy összeget odaadott az EU az ukránoknak, amit ha a tagállamok fejlesztésére fordítottak volna, sokkal jobb állapotban lenne a gazdaság.

Európának gazdasági bajai vannak, és közben vagonokban küldi a fegyvert és a pénzt Ukrajnába. Azért, hogy győzzön a frontvonalon, de nem győz. Erősen kétséges, hogy ha több pénzt küldenénk, akkor győzne. Nem a háborúra kell költeni, hanem a békére és a tűzszünetre

– mondta Orbán.

Vitás továbbá, hogy ha akarunk is pénzt adni nekik, akkor azt honnan adjuk: az EU-költségvetésből, vagy egy külön kormányközi megállapodásból, ahova mindenki annyit fizet be, amennyit akar. Orbán az utóbbit támogatja.

Azért kellene módosítani a költségvetést, mert elfogyott a pénz, pedig hétéves a költségvetés, és ez még csak a harmadik év. A vezetők úgy bújnak el, hogy az EU adja a pénz, de nem ő adja, magyarázza a miniszterelnök.

Az, hogy bebújunk az Unió háta mögé, az emberek azt se tudják, mi történik, ez egy demokráciában nem fogadható el. Ezért jó a konzultáció, mert az emberek elmondhatják, hogy egyetértenek-e vele, vagy sem

– fűzte hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik