Belföld

A fővároson gúnyolódik Orbán Viktor a hóhelyzet közepette

Leesett az idei első hó, a viszontagságos időjárást pedig az ország több pontjához hasonlóan Budapest is megszenvedi. Mindez a miniszterelnök kommunikációjáért felelős csapatot sem kerülte el, így Orbán Viktor TikTok-oldalán meg is jelent csütörtök délután egy rövid videó, amiben Orbán azt mondja:

az első hó leesett, a budapesti közlekedés elesett.

@viktor_a_tiktokon Mindjárt itt a karácsony - csak el ne akadjon a hóban 😉 #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #foryou #fidesz #karácsony #ünnep #Budapest #hó ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

A videó a „Mindjárt itt a karácsony – csak el ne akadjon a hóban 😉” címet kapta, amivel minden bizonnyal Karácsony Gergely főpolgármesternek üzent a miniszterelnök stábja, akit a kormánymédia az elmúlt évekhez hasolóan idén is egy személyben tesz felelőssé a Budapesten kialakult közlekedési fennakadásokért.

A főpolgármester már korábban megszólalt a témában, csütörtök délutáni posztjában jelezte, hogy 60 munkagép takarítja Budapest útjait. Ezzel együtt mindenkit arra kért, hogy legyen fokozottan óvatos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azóta a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki az Északi-középhegység egyes részeire és Pest vármegye északkeleti járásaira tartós, több órás ónos eső veszélye miatt. A helyzet ugyanakkor még nem annyira vészes, mint bő tíz évvel ezelőtt, amikor március 15-én hóvihar csapott le az országra, a Belügyminisztérium pedig azt tanácsolta a hóban rekedt embereknek, hogy üljenek át egy másik autóba.

Kapcsolódó
Tíz éve volt a hókáosz, amikor a BM azt javasolta, üljünk át egy másik autóba
Ítéletidő volt 2013. március 15-én, az ország azonban irányítás nélkül maradt: Orbán Brüsszelben rezsiharcolt, Semjén Kézdivásárhelyre lovagolt be, Pintér Sándor pedig az állampolgári fegyelemmel volt elégedetlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik