Belföld

Változik a taxirendelet: egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

A Fővárosi Közgyűlés mai döntése értelmében módosul a taxirendelet: ismét egy kézbe kerül a taxikkal kapcsolatos feladatellátás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy januártól újra a BKK mint fővárosi közlekedésszervező látja el az összes, taxitársaságokkal és taxikkal kapcsolatos önkormányzati feladatot. Emiatt egyszerűbb, átláthatóbb lesz a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés és szabályozás, mert egy helyre kerülnek a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos teendők, továbbá az ellenőrzést, valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok – írták.

Emellett, tették hozzá, mindezen területeken egyértelműbbé válik a szabályozás, ezáltal egyszerűbbé válik az ügyintézés.

Korábban két fővárosi cég, a BKK és a Budapest Közút között oszlottak meg a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatok, azonban a Fővárosi Közgyűlés által szerdán elfogadott módosítás centralizálja az érintett tevékenységeket.

Január 1-től zavartalanul, de már a BKK részeként működik tovább az Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálat – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik