Belföld

Így alakítanák át a „mini-Dubaj” miatt a Rákosrendező környékét

Vörös Szilárd
Vörös Szilárd

Vasút-villamos-metró hármas csomópontot építene a kormány az évek óta lerobbant Rákosrendező vasútállomás helyére, és kivinnék a kisföldalattit a körvasútig – derül ki a Telex birtokába került kormányzati dokumentumból.

A nem nyilvános dokumentumból kiderül, hogy több mint, 300 milliárd forintért több nagy infrastrukturális projekt valósulna meg: összekötnék a zuglói és az angyalföldi villamosvonalakat, és új bringás hidat építenének a Rákosrendező fölé. Mindezt akkor, ha ezzel párhuzamosan megépülne a területre tervezett, legalább 5 milliárd dolláros új városnegyed is, a Rákosrendező területére tervezett „mini-Dubaj”.

Nemrég a Telex a VSquare értesülése alapján írt arról, hogy egy dubaji üzletember a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építene a szóban forgó területre. Az üzletember már tárgyal a kormánnyal. A cikk szerint a kormánynál az a Mohamed Alabbar jelentkezett be, aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületét, a 828 méteres Burdzs Kalifát is építette. A zuglói területre egy kisebb, 220-240 méteres felhőkarcoló van tervben, ez viszont még így is jóval magasabb lenne, mint a 143 méter magas Mol-torony, Budapest legmagasabb épülete.

A lap megjegyzi, a Rákosrendező területfejlesztése régóta napirenden van, a mini-Dubaj projekt ösztönzőleg hathat erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik