Belföld

Újabb helyeken lesz fizetős a parkolás Budapesten

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Fővárosi Közgyűlés szerda délelőtt elfogadott egy javaslatot, amely a taxi szolgáltatást és egyéb közlekedési tárgyú döntéseket is tartalmaz, írja a Világgazdaság. A Karácsony Gergely által jegyzett előterjesztést ellenszavazat nélkül, 19 igennel és a az ellenzéki fideszes képviselők tartózkodása mellett fogadták el.

Döntöttek a parkolási zónák kiterjesztéséről, így még több helyen kell majd az autósoknak fizetni, a döntésben IX., a XI., a XII. és a XIV érintett. A parkolás a következőképpen változik:

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel.
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület, beleértve a határoló utakat is, továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hosszát bevonják a „C” várakozási övezetbe.
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlant (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átsorolják „B” várakozási övezetből „A” övezetbe.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti területet bevonják a várakozási övezetbe.

A városvezetés az indoklásában azt emelte ki, hogy az elmúlt időszakban egyes kerületi önkormányzatoktól javaslatokat kapott a parkolási övezetekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó
Mióta fizetni kell, működnek a parkolók Budapest kapujában
Július eljejével tették fizetősség a parkolókat, azóta jelentősen esett a kihasználtságuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik