Belföld

Újabb, negyedik pillérrel bővül a családtámogatási rendszer

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu

Újabb, negyedik elemmel bővül a családtámogatási rendszer – mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy 2010 óta épül Magyarországon az átfogó családtámogatási rendszer, amely minden élethelyzetre megoldást kínál, vagyis a teljes életutat lefedi. Az intézkedéseknek eddig három fő pillére volt elmondása szerint: az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a döntési szabadság a munka, illetve a magánélet között.

– A családtámogatási rendszert minden évben felülvizsgálja a kormány, és a pillérek most kiegészülnek a testi, lelki és szellemi egészséggel, mert ez egy olyan pont, ami hosszú távon biztosíthatja a „nemzet fennmaradását és a családok boldogságát” – jelentette ki Hornung, aki a következőket árulta el:

ma a fiataloknak nehéz párt találni, az emberek a digitális világhoz kénytelenek adaptálódni, az idősek között pedig jóval nagyobb számban fordul elő a demencia, mint korábban. A kormány ezekre a problémákra szeretne megoldásokat kínálni az újabb intézkedésekkel.

– Ezek mind olyan intézkedések, amelyek jobbá tehetik az emberek életét. Ha mind testileg, mind szellemileg, mind lelkileg jól vagyunk, akkor az a családok érdekét szolgálja rövid távon is, de a fő eredményük hosszú távon tud megmutatkozni – fogalmazott az államtitkár.

A politikus szólt arról is, hogy jelenleg kidolgozás alatt állnak a negyedik, átfogó és komplex pillérhez tartozó javaslatok, amelyekkel mind a családokat, mind a fiatalokat, mind pedig az időseket segítenék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik