Belföld

Rendszeresen megerőszakolta, és többször is teherbe ejtette a nevelt tinilányát egy soproni férfi

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a férfi, aki rendszeresen megerőszakolta és  teherbe ejtette a 14 éves nevelt lányát Sopronban. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi életfogytig tartó büntetését.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi a nagybátyja és egyben a nevelő apja is volt a 2004 februárjában született lánynak. A soproni ingatlanban velük élt a lány édesanyjának korábbi kapcsolatából született további két kiskorú gyermeke is.

2018 szeptemberében a vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt. Veréssel fenyegette meg, ezért a lány nem mert beszélni senkinek a vele történtekről. A cselekmény következtében a lány teherbe esett, melyet egészségügyi ellátás keretében megszakítottak.

– fogalmazott közleményében az ügyészség.

A férfi ezután is többször is fenyegette és bántalmazta a nevelt lányát. A férfi 2018 decemberében, valamint 2019 júliusában legalább ötször erőszakolta meg a lányt, aki ismét terhes lett. Egészségügyi ellátás keretében ezt a terhességet is megszakították.

Azon a napon, amikor a férfi egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölteni kezdte, a lány és az édesanyja feljelentést tettek. A Győri Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit szexuális erőszak bűntette miatt azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A terhelt cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt 2014 decemberében és 2019 júniusában is  elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása indokolt vele szemben. Az ítélet ellen a vádlott és a védője felmentés érdekében fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés pedig törvényes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik