Belföld europoli

Budapesten próbálja meggyőzni Orbánt az Európai Tanács elnöke

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár. A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor.  A tárgyaláson Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is részt vett – ismertette a sajtófőnök.

Charles Michel az X-en (volt Twitter) számolt be a találkozóról. „Az unió egysége állandó erőfeszítést igényel és ez ami fő erősségünk” – írta Michel, aki többek között Ukrajnának nyújtandó uniós segélycsomag támogatásáról próbálhatja meggyőzni Orbánt.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik