Belföld

50 millióval húzta le a nyaktól lefelé teljesen lebénult nevelt fiát egy férfi

Ötven millióval húzta le a munkahelyi balesetben lebénult nevelt fiát egy budapesti férfi. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a férfit.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint az 50 éves férfi együtt élt a feleségével és annak nagykorú fiával. A fiú egy munkahelyi baleset következtében teljesen lebénult nyaktól lefelé, és nem tudja mozgatni a végtagjait. A bíróság közel 163 és fél milliós kártérítést ítélt meg neki, amit egy összegben folyósítottak a részére. Mivel a fiú nem rendelkezett önálló bankszámlával, engedélyezte, hogy édesanyja számlájára utalják a kártérítést, és őt bízta meg szóban azzal is, hogy kezelje a számlájára érkezett összeget.

A kártérítés megérkezése előtt a férfinek és a feleségének sem volt bejelentett munkahelye, és jövedelme, ezért elhatározták, hogy a kártérítésből fognak élni majd. A nő társkártyát biztosított a férjének a bankszámlájához a fia tudta és beleegyezése nélkül, majd vásárolgatott és levett róla különböző összegeket szintén a fia tudta nélkül. 

A férfi közel 49 millió forint elsikkasztásához nyújtott segítséget azzal, hogy a részére biztosított bankkártyák felhasználásával értékes használati tárgyakat, ingóságokat vásárolt saját magának és a hozzátartozóinak. Emellett a felesége bankkártyáját is megszerezte a nő tudta nélkül, és azzal is vásárolt 2,6 millió forint értékben.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség nagyobb kárt okozó, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével, valamint bűnsegédként, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja a visszaeső férfit.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést és pénzbüntetést kért a mostohaapára, és arra is indítványt tett, hogy a nyomozás során vagyonbiztosításként lefoglalt ingóságokat, 69 millió forint számlapénzt és zár alá vett ingatlan tulajdoni hányadot bocsássa a lebénult nevelt fia rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik