Belföld

A kormány szerint a nők elleni erőszak is Brüsszel miatt nő

A nők elleni erőszak áldozatairól emlékezett meg a Momentum és több női civil szervezet a Karmelita kolostor előtt szombaton, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, közölte a párt az MTI-vel.

A közlemény szerint a megemlékezésen Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője azt követelte a kormánytól, hogy szigorítsa a távolságtartási szabályozást és indítson kampányt, amely erre a súlyos problémára hívja fel a figyelmet.

Hozzátette: jelenleg átlagosan Magyarországon hetente egy magyar nő hal meg erőszakos bűncselekmény miatt.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Orosz Anna és Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselői is felszólaltak a megemlékezésen, és közölték, hogy két országgyűlési határozati javaslatot is benyújtottak a parlamentnek a nők védelméért. A közlemény szerint a határozati javaslatokban azt kérik az Országgyűléstől, hogy szólítsa fel a kormányt, lépjen fel határozottan és hatékonyan a jellemzően vagy kizárólagosan nőket érintő erőszakformák ellen, emellett felhívják a figyelmet a kényszerláthatás kiemelten problémás gyakorlatára is.

Az eseményen a résztvevők két molinót is kihelyeztek a Karmelita kolostor előtt található kordonra, amelyekkel a nők elleni erőszak megszüntetésének fontosságára és a kormány tétlenségre hívták fel a figyelmet.

A megemlékezésre reagálva a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) azt közölte: a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő.

A közlemény szerint

azok demonstrálnak ma a Karmelita előtt, akik Brüsszelben mindent megszavaznak azért, hogy elárasszák migránsokkal Európát. Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője maga is támogat minden brüsszeli javaslatot a migránsok betelepítésére.

Hangsúlyozták: a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő Európa számos országában.

„Ha a Gyurcsány vezette baloldalon múlna, már Magyarországon is tömegesen itt lennének a migránsok és a magyar nők már nem lennének biztonságban Budapest utcáin és tömegközlekedési eszközein. Európában egyedül Magyarországon kérdezik meg az emberek véleményét arról, hogy mi a véleményük a brüsszeli bevándorláspárti politikáról és arról, hogy migránsgettókat akarnak létrehozni hazánkban is” – fogalmazott a KTK.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik