Belföld

Tényleges életfogytiglant kapott az apjának láncfűrésszel eső budapesti férfi

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki félelemben tartotta, többször bántalmazta és egy alkalommal elektromos körfűrésszel életveszélyesen megsebesítette az apját Budapesten.

A kábítószer-élvező férfi 2020 tavaszán költözött az édesapjához, annak pesterzsébeti lakásába. A drog anyagi fedezetét úgy biztosította, hogy apja lakásából különböző műszaki cikkeket, szerszámokat és háztartási eszközöket vitt el. Az együttélés során a vádlott többször fenyegetően lépett fel, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított a nála gyengébb fizikumú apjával szemben, akit szidalmazott és félelemben tartott, továbbá többször is bántalmazott.

A vádlott 2021 áprilisában ittasan vitába keveredett az apjával, akit előbb többször megütött és megrúgott, majd egy elektromos körfűrésszel 15 centiméter hosszú sebet ejtett a hátán. Ezután fényképet készített apja sérüléseiről, és azzal az üzenettel, hogy megölte az apját, elküldte a fotókat az ismerőseinek, akik egyike értesítette a rendőrséget.

Az apa a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A törvényszék azt írta: a terhelt a bűncselekményeket erőszakos többszörös visszaesőként követte el, ezért a bíróságnak a büntető törvénykönyv rendelkezése alapján életfogytig tartó szabadságvesztést kellett kiszabnia, továbbá ki kellett zárnia őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett. A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik