Belföld

Rétvári: Felháborító, Önök már azt is támadják, ha az oktatásban elektromos autókat kapnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A parlamenti kérdések közé is bekerült a pár héttel ezelőtt megjelent cikkünk, amelyben arról írtunk, hogy – 1,67 milliárd forint értékben – elektromos autókat kapnak a tankerületek és a tankerületi vezetők, miközben sem az iskolák felújítására, sem a tanárok bérére nem jut elegendő pénz. A 24.hu-nak a Klebelsberg Központ azzal magyarázta a beszerzést, hogy azt nem lehetett másra, így az iskolák rendbetételére fordítani.

Ha a magyar költségvetésből – amelyet önök naponta módosítanak rendeletekkel – finanszírozzák 1,67 milliárd forint értékben a tankerületi központok és vezetőik számára a 126 elektromos autót és hatvan darab töltőberendezést, akkor miért nem lehet módosítani a beszerzés tárgyát? – tette fel az írásbeli kérdést Vadai Ágnes DK-s képviselő Pintér Sándor belügyminiszternek.

Felháborító, Önök már azt is támadják, ha az oktatásban elektromos autókat kapnak

reagált Pintér helyett Rétvári Bence államtitkár, noha a tankerületek csak igen tág értelemben tartoznak az oktatás területéhez, mivel a feladatok az iskolák fenntartása és ellenőrzése.

Rétvári megerősítette, hogy az összeget az autóbeszerzésen kívül másra nem lehet felhasználni, és arra is kitért, hogy a beszerzés az energiahatékonyságot segíti.

Kapcsolódó
1,67 milliárdért vásárolhatnak elektromos autókat a tankerületek
Az illetékesek magyarázata: „Ezt a forrást nem lehet az iskolák felújítására felhasználni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik