Belföld

Tiborcz István: Inspiráló személynek tartom Orbán Viktort

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az Index megkérdezte Tiborcz Istvántól, hol tartana most az üzleti életben, ha nem a miniszterelnök lenne az apósa. A Dorothea Hotel megnyitója után a BDPST Group alapítója erről úgy nyilatkozott a lapnak:

Nagyon remélem, hogy itt tartanék, bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevemet. Orbán Viktor vejeként ugyanis rengeteg ember számára lettem érdekes. Vannak, akik emiatt szeretnek, mások utálnak, de akadnak bőven olyanok is, akik emiatt keresik az üzleti kapcsolatot velem.

Mint mondta, a családi kapcsolat „torzíthatja a szakmai teljesítmény valós megítélését, akár pozitív, akár negatív irányban”. Elmondása szerint időbe tellett, míg mindezt megtanulta kezelni.

Igaz, megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort, de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök

– összegezte.

Tavaly a Tiborcz-féle BDPST Zrt. közel 22 milliárd forintos nyereséget hozott össze. A G7 szerint a vállalat hivatalosan ingatlan-adásvétellel foglalkozik, valójában azonban egy nagyobb cégcsoportot összefogó vagyonkezelő. Bevétele is leginkább a tulajdonában lévő cégekből származik: osztalékból és árfolyamnyereségből.

Májusban a 100 leggazdagabb magyart összegző kiadvány Tiborcz vagyonát 70 milliárd forintra becsülte, jelenleg ő a 25. leggazdagabb magyar.

Kapcsolódó
Tiborcz segítségével jöhetnek a vendégbefektetők
Harmadik országból érkező tehetős befektetők kaphatnak tartózkodási jogot maximum 20 évre, amely a schengeni övezeten belüli szabad mozgásra is lehetőséget ad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik