Belföld

Polt Péter nehéz kérdést kapott Jakab Pétertől, akit előzőleg lehülyegyerekeztek

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A legfőbb ügyésznek arra kellett felelnie, minek nevezi a zárt kapus zsadányi fapalotát, amire 116 milliós támogatás ment el.

Polt Péter feljelentésként értékelte Jakab Péter kérdését. A független parlamenti képviselő azt kérdezte, a legfőbb ügyész minek nevezi a zárt kapus zsadányi fapalotát. Polt a kérdést a NAV Bűnügyi Főigazgatóságára továbbította elbírálásra.

A tartalma alapján feljelentésként értékelt kérdésében Jakab felidézte, hogy 2023. június 3-án Zsadányban átadták „Attila király fapalotáját”.

A projekt hivatalos neve: Attila Palotája – gyermekbarát, információs és látogatómenedzsment, interaktív kiállítótér és turisztikai központ fejlesztése Zsadányban, Attila hun fejedelem uralkodói központjában. (…) A támogatás mértéke: 116 614 265 forint.

Jakab szerint mivel egyetlen történelmi tény sem támasztja alá, hogy Zsadányban lett volna Attila uralkodói központja, így a projekt olyan, mint nyírmártonfalvai lombkoronasétány (ott lomb nincs, itt uralkodói központ), csak drágább. Ez csak sérti az igazságérzetet, ám az már a jogsértés alapos gyanúját is felveti, hogy a turisztikai attrakcióként hirdetett „fapalota” rendszeresen zárt kapukkal fogadja a látogatókat, tette hozzá.

Ezt a A Nép Partján vezetője maga tesztelte. Kétszer próbálta az átadás után meglátogatni a turisztikai attrakciót, de mindkétszer zárt ajtó fogadta a Békés megyei Zsadányban, így nem tekinthette meg a csaknem 120 milliós beruházást. A település polgármestere, Dudás Árpád a második próbálkozása után szóban arról tájékoztatta, hogy

hülyegyerek,

telefonon nála kell jelentkezni, ha meg akarja nézni a „fapalotát”.

A zárt ajtó, illetve a telefonos bejelentkezés elvárása Jakab Péter szerint kérdésessé teszi, miként térül meg a projektre fordított 116 millió forintos uniós támogatás, főleg, ha a polgármester lehülyegyerekezi a turistákat.

A képviselő négy opciót kínált Polt Péternek:

a) költségvetési csalás
b) hűtlen kezelés
c) mindkettő
d) egyéb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik