Belföld

Őrjöngött, majd kirabolta és kalapáccsal verte az őt felnevelő nagyapját egy fiatal Jászapátiban

police.hu
police.hu

Kalapáccsal követelt pénzt az őt felnevelő nagyapjától egy 19 éves fiatalember Jászapátiban. A fiúnak már nem ez volt az első ilyen húzása, korábban ugyanis többször is szétverte a ház berendezéseit, és eladta a mozdítható ingóságokat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a fiú pénzt kért a 65 éves nagypapájától tegnap, aki adott is neki ötezer forintot.

Az unoka azonban kevesellte ezt, és tízezer forintot követelt a felmenőjétől. Amikor a hozzátartozója nem adott neki, akkor a fiú elkezdett kalapáccsal fenyegetőzni, és azt mondta, hogy kárt tesz a házában, és őt is megveri.

police.hu

Mivel a nagyapja így sem adott pénzt, ezért unokája megrongálta az ablakokat. A megrémült férfi mankóval kibicegett az udvarra, de az unoka utánament és rásózott egyet kalapáccsal a férfi kézfejére. Ekkor nagyapja átadta neki a kért 10 ezer forintot, a fiatalember pedig eldobta a kalapácsot és lelépett. 

A rendőrök elfogták és rabláson kívül más bűncselekményekkel is meggyanúsították a fiatalt. Kiderült ugyanis, hogy a fiú az elmúlt három évben havonta eljátszotta ugyanezt. És amikor a nagyapja nem adott neki pénzt, akkor rendszeresen szétverte az ingatlanban lévő holmikat. De a lopás sem esett nehezére.

Három nappal ezelőtt egy társával együtt elvitte a nagyapja tévéjét, mosógépét és lenyúlt a fürdőszobájából három csaptelepet is. A fiatalt őrizetbe vették és kezdeményezték a fiatal letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik