Belföld

Karácsony szerint tájékozatlan, az LMP szerint komolytalan, Jakab Péter szerint áruló a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Reagált Karácsony Gergely arra, hogy Jobbik önálló főpolgármester-jelöltet indít jövőre Budapesten. Megírtuk korábban, hogy Brenner Koloman országgyűlési képviselőt indítja a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltnek a fővárosban. „Tegyük rendbe Budapestet” – így kezdte tervei ismertetését a politikus. Szerinte a fővárosban javítani kell a közbiztonságon, a közlekedésen és a köztisztaságom is, és meg kell szüntetni a visszaéléseket. Elmondta, egységes parkolási rendszert vezetne be, és szabályozná az elektromos rollerek használatát is. Továbbá arról is beszélt, hogy népszavazást kezdeményezne a Lánchíd forgalmi rendjéről, ugyanis úgy gondolja, hogy egy ekkora horderejű ügyben nem dönthet egyedül a főpolgármester.

Mivel Brenner úr ezidáig Sopronban indult a választásokon, feltehetően elkerülte a figyelmét, hogy a Lánchíd forgalmi rendjéről nem a főpolgármester, hanem 136 ezer budapesti döntött az első Budapesti Lakógyűlésen

reagált a Telexnek Karácsony.

Brenner indulásával kapcsolatban még azt mondta Karácsony:

a főváros működésével kapcsolatos további ismerkedéshez sok sikert kívánunk.

A főpolgármester mellett az LMP is reagált a Jobbik bejelentésére, közleményükben azt írták, „komolytalan Brenner Koloman jelöltsége a főpolgármesteri posztra”.

Az LMP szerint Brenner jelenleg nem alkalmas budapesti főpolgármesternek, „mert még nem érti, mit jelent és miért fontos” a minél radikálisabb zöld fordulat a fővárosban. Közleményében a párt rámutatott, hogy a Jobbik politikusa a bejelentő beszédében szerintük nem létező autósüldözésről beszélt, továbbá rávilágítottak arra is, hogy Brenner nem beszélt arról, hogy esetleg további zöldfelületeket akarna visszanyerni a városlakóknak a betonrengetegből, és arról sem, hogyan adná vissza a Duna-partot az embereknek. Karácsony Gergelyhez hasonlóan aggályosnak titulálták azt is, hogy népszavazást kezdeményezne a Lánchíd forgalmi rendjéről, hiszen a fővárosi lakosok egyszer már egyértelműen döntöttek arról, hogy nem akarnak autóforgalmat a hídra.

Nem az a jó főpolgármester, aki úgy akarja rendbe tenni a várost, hogy közben 30 évvel löki vissza azt az időben, hanem az, aki szerint autóval sokkal lassabb és szennyezőbb átmenni a városon, mint közösségi közlekedéssel

– zárult az LMP közleménye.

Brenner Koloman indulását Jakab Péter, a Nép Pártján jelenlegi és a Jobbik korábbi elnöke sem hagyta szó nélkül. Közleményében az egykori jobbikos politikus azt írta, hogy az ellenzék elárulásának tartja volt pártjának budapesti döntését.

A gond természetesen nem azzal van, hogy Brenner úr – urak módjára – partedlivel eszi a húslevest a parlament éttermében. A gond azzal van, hogy Brenner úr eddig azt hangoztatta, hogy ő igazi soproni lokálpatrióta, aki a soproniak érdekében akar politizálni. Most már nem a soproniak érdekében és nem is a fővárosiak érdekében

– hangoztatta Jakab, aki szerint a Jobbik a Fidesz érdeke szerint akar politizálni, most épp a fővárost akarják átjátszani a kormánypártnak.

Brenner Koloman egyébként immár a második kihívója Karácsonynak, miután a Mi Hazánk Mozgalom már jelezte, hogy Grundtner Andrást indítja. A Kétfarkú Kutyapárt nem indít önálló jelöltet jövőre a fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik