Belföld

Saját főpolgármester-jelöltet állít a Jobbik Karácsony Gergely ellen

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Brenner Koloman országgyűlési képviselőt indítja a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltnek Budapesten – közölte az ellenzéki párt keddi sajtótájékoztatóján.

Tegyük rendbe Budapestet

– így kezdte tervei ismertetését a politikus. Szerinte a fővárosban javítani kell a közbiztonságon, a közlekedésen és a köztisztaságom is, és meg kell szüntetni a visszaéléseket. Elmondta, egységes parkolási rendszert vezetne be, és szabályozná az elektromos rollerek használatát is. Továbbá arról is beszélt, hogy népszavazást kezdeményezne a Lánchíd forgalmi rendjéről, ugyanis úgy gondolja, hogy egy ekkora horderejű ügyben nem dönthet egyedül a főpolgármester.

Brenner Koloman magyarországi német nyelvész, germanista, politikus, egyetemi docens. Sopronban született 1968-ban. 2014 és 2017 között az ELTE Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézetének igazgatóhelyettese volt. 2015-ben lett a Jobbik oktatási és külügyi szakértője. A 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik képviselőjelöltjeként indult a soproni központú választókerületben, de kikapott a fideszes Barcza Attilától, de országos listáról bejutott a parlamentbe. Később az Országgyűlés alelnöke lett 2020-ban. A tavalyi parlamenti választáson a hatpárti összefogás jelöltjeként indult – miután megnyerte az előválasztást – ismét a soproni választókerületben, ám megint alulmaradt a Fidesszel szemben. Az ellenzéki közös listáról mégis bejutott a parlamentbe, és a Jobbik frakcióvezető-helyettese lett.

Közben kiderült, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) viszont nem indít saját jelöltet Karácsony ellen. Erről  Kovács Gergely beszélt a Partizánban. : Azt mondta, nehéz lenne egy olyan embert direktben támogatni, aki „még ha kicsiben is, de azért csinált olyan dolgokat, amik miatt a Fideszt nagyon erősen szoktuk kritizálni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik