Belföld

Nem nyomoznak Orbán Viktor angol nyelvű honlapja ügyében

primeminister.hu
primeminister.hu
A rendőrség szerint nem gyanús, ha valami a piaci árnál drágább.

Annak idején sajtófőnöke, Havasi Bertalan jelentette be, hogy  Orbán Viktor miniszterelnök angol nyelvű honlapján, a www.primeminister.hu-n elérhetőek lesznek a legfrissebb miniszterelnöki beszédek, írások.

A független Hadházy Ákos idén szeptemberben ismeretlen tettes ellen (különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás, illetve különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt) tett feljelentést, mert az angol nyelvű honlapnak a szerződés szerint tavaly december végéig kellett volna üzemelnie, ám már kilenc hónappal korábban leállt. Hadházy Ákos emlékeztetett rá, hogy a kormány a honlap létrehozását és 22 hónapos üzemeltetését rendelte meg 75 millió forintért.

A rendőrség most megszüntette a nyomozást. Az indoklás szerint nem veti fel bűncselekmény gyanúját, ha valamit olcsóbban is meg lehetne csinálni annál, amennyit a kormány fizet, írja az rtl.hu. Hadházy Ákos a csatorna híradójának elképesztőnek nevezte a döntést.

Eszerint az indoklás szerint gyakorlatilag tízszeres, százszoros áron is vehet valamit az állam, akkor sem lesz hajlandó a magyar rendőrség nyomozni.

Hadházy Ákos szerint ugyanakkor

  • semmi nem veti fel jobban a hűtlen kezelés és a lopás gyanúját, mintha az állam túlárazva vesz szolgáltatást,
  • többek között az ilyen esetek miatt nem érkeznek meg az uniós források Magyarországra.

A független képviselő emlékeztetett rá, nem először fordul elő, hogy a rendőrség érdemi eljárás nélkül szüntet meg nyomozást.

Néhány szerencsétlen rendőrtisztnek muszáj ezeket aláírni, valójában azonban ez maga a rendszer.

Az RTL Híradó emlékeztetett rá, a minap a korrupciós ügyek kivizsgálására alapított Integritás Hatóság beadványa után a bíróságnak kellett a nyomozás folytatására köteleznie a rendőrséget.

Kapcsolódó
Az Integritás Hatóság szerint új nyomozást kell elrendelni az atlétikai vébére kötött 260 milliós szerződéssel kapcsolatban
A szerződést, amely a versenybírók képzéséről szólt, még Deutsch Péter írta alá, aki 2022 szeptemberében távozott a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég éléről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik