Belföld

Kiugrott a kocsiból, majd eltörte a boltból hazafelé tartó szomszédja csontjait karácsonykor

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyos testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a somogyi férfit, aki elverte a boltból hazafelé botorkáló szomszédját tavaly karácsonykor.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi december 24-én, a délelőtti órákban gépkocsival haladt a Igalban, amikor észrevette a járdán bottal közlekedő szomszédját.

A terhelt ekkor hirtelen megállította az út szélén a kocsiját, majd odament a nála közel 20 évvel idősebb férfihez és ököllel állba vágta.

A sofőr a földre eső férfit tovább bántalmazta, nagy erővel lábszáron rúgta és kézfejére is rátaposott. Amikor az áldozata fájdalmában rákiabált a férfira, hogy eltörte a lábát, a támadó felhagyott a cselekményével és a súlyosan sérült szomszédját sorsára hagyva elhagyta a helyszínt.

A megvert szomszéd nem tudott tovább menni a sérülései miatt, végül a pár perc múlva arra közlekedő falubeli ismerősei nyújtottak neki segítséget, akik értesítették a mentőket és a rendőrséget is. Az áldozat 16 hét alatt gyógyuló, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik