Belföld

Heti 3,6 millióért bérelhető Matolcsyék barátjának balatoni háza, de valamiért nem megy az üzlet

HADHÁZY ÁKOS / FACEBOOK
HADHÁZY ÁKOS / FACEBOOK

Balatoni kiadó vendégházat keres? Potom 3,6 millióért ki is veheti egy hétre Matolcsy Ádám multimilliárdos haverjának szerény vendégházát

– írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

A független parlamenti képviselő szerint „pofátlanság, hogy a Nemzeti Bank sok-sok milliárdos megrendelésein meggazdagodott” Száraz István még külön kormányzati turisztikai támogatási is kapott, hogy megépíthesse ezt a Balatonakarattyán található top árkategóriás panziót.

A 24.hu három éve írta meg, hogy az Origo egykori tulajdonosa a Dry Beta Kft. nevű vállalkozáson keresztül a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program részeként 42 millió forintos támogatást kapott egy négycsillagos vendégház megépítésére.

A támogatásról az immár készen álló ház. a Pine Weekendhouse honlapján is megemlékeznek. Azt írják, hogy a pályázat keretében egy 12 férőhelyes, 236 négyzetméteres hasznos alapterületű panziót alakítottak ki. A projekt átfogó célja pedig az volt, hogy bővítsék „a szálláshelyek színvonalát” a városban és általában a balatoni régióban.

Száraz István 2020-ban lapunk kérdésére azt közölte, hogy 2019-ben kezdték meg a beruházást, és 2020 végén meg is nyitnak.

Hadházy képviselő szerint a kiemelkedő árfekvés ellenére  a panzió eddig nem sok bevételt produkált. A cégadatbázis szerint ugyanis a Dry Beta Kft., amelyet tavaly Dry Hospitalityre keresztelt át a tulajdonos, 2021-ben és 2022-ben is csak évi 12 milliós bevételt termelt a saját tulajdonú ingatlan bérbeadásából, ami annyit jelent, hogy legfeljebb két-három hétre adhatták ki a házat.

A képviselő szerint a szálláskereső programok azt mutatják, hogy a 6 szobás apartman csak egyben bérelhető, a téli hónapokra viszont minden napra „teltházat” ír a rendszer.

Gondolom, akkor nem vacakolnak a kiadással, vagy esetleg valaki ott lakik…

– írta közösségi oldalán Hadházy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik