Belföld

Kövér László nemet mondott a képviselők kiállítására irodaházukban

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A házelnök elutasította Ungár Péter kérését.

A fideszes házelnök nemet mondott az LMP- frakcióvezető kérésére, amely az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájába tervezett fotókiállítás megrendezésére vonatkozott. Ezt a Magyar Nemzet tudta meg az Országgyűlés sajtóirodájától. A kormánylap indoklást nem közölt.

Ungár Péter hétfőn kért engedélyt Kövér Lászlótól Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a melegközösségekre című időszaki tárlatra. A kiállításon olyan fotókat mutattak volna be, amelyeken az LMP két, másságát nyíltan vállaló politikusa, Ungár Péter és Gál József egy trappista sajttal a kezében áll az iváncsai akkumulátorgyár előtt.„A homoszexuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás” – mondta a Telexnek Ungár. A kiállítás a művészet segítségével hívta volna fel a figyelmet erre a társadalmi problémára.

Az ellenzéki párt az akcióval egyszerre akart reagálni a World Press Photo kiállítás körüli  botrányra, illetve arra, hogy a Néprajzi Múzeumban egy részben magyar származású brazil művész és aktivista melegeket ábrázoló fotóit szalaggal és teremőrrel különítették el, jelezve hogy azt a részt csak 18 éven felüliek látogathatják.

Ungár Péter közösségi oldalán ezt szürreálisnak, álszentnek, kisstílűnek titulálta, mondván,

körülbelül öt darab buziról készült teljesen visszafogott fotót külön teremőr őrzi. Miközben minden 18 év alatti zsebében ott a telefonja, ahol egy kattintással ér el ennél milliószor durvább tartalmakat.

Szerinte a kordonnal egy új kiállítás jött létre az ostoba, képmutató korlátoltságról.

Eddig senki sem tudta sikeresen korlátozni az alkotói szabadságot. Mindenki, aki a szabad magyar kultúra helyett az álszentséget és a kisstílűséget támogatja, sikertelen lesz hosszútávon.

Kövér László érvelése egyelőre nem ismert, de a korhatár nem lehet szempont az irodaházba 18 év alattiak nem nagyon járnak, a  két LMP-s képviselőt a plenáris ülésen pedig élőben látják társaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik