Belföld

15 évet kértek a terhes élettársát zsinórral megfojtó férfire

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki megfojtotta a terhes élettársát. A brutális támadást a nő kisbabája sem élte túl.

A 31 éves férfi élettársi kapcsolatban élt a 34 éves nővel Nyírkátán. A férfi féltékenysége miatt gyakori voltak köztük a veszekedések, a férfi többször bántalmazta élettársát, de a nő nem tett feljelentést. A főügyészség közleménye szerint május 24-én a pár ismét összeveszett, ezért a nő az egyik közelben lakó barátnőjéhez költözött.

Három nappal később, hajnali három körül a férfi az utcáról figyelte a lakóházat. Amikor élettársa kijött, és a házigazdával a ház mellett beszélgetett, a férfi indulatosan kiabálni kezdett és egy késsel bement az ingatlan udvarára, majd élettársát a hajánál megragadva a falu szélre vonszolta, ahol többször megütötte, kétszer megvágta, majd kivette nadrágjából az azt rögzítő zsinórt, és azzal megfojtotta a 20 hetes terhes nőt.

A férfi a rokonainál bujkált, mikor a rendőrség elfogta. A férfi beismerte a bűnösségét az elfogása utáni kihallgatás során.  A főügyészség 15 év börtönt kért az emberöléssel és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolt férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik