Belföld

Szexre kényszerítette a nevelt fiát, a gyerek anyja tudott a borzalmakról, de semmit sem tett

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a kilenc év fegyházra ítélt veszprémi férfire, aki szexre kényszerítette a nevelt fiát. A gyerek anyja tudott a borzalmakról, de semmit sem tett azért, hogy megvédje a fiát.

A férfi négy évvel ezelőtt egy online társkereső oldalon ismerkedett meg a 2006 januárjában született tinivel, majd a bizalmába férkőzött, és anyagi és lelki támaszt nyújtott neki. 2020 augusztusában pedig megismerkedett a fiú édesanyjával is, akivel élettársi kapcsolatot létesített azért, hogy megerősítse a gyerekkel kialakított bizalmas viszonyt.

2020 novemberétől együtt éltek egy veszprémi albérletben. A férfi az anyja ellen hangolta a gyereket, majd ajándékokkal és fenyegetésekkel egyre nagyobb befolyásra tett szert fölötte. A vádlott magatartása következtében a fiú az édesanyjától és a barátaitól is eltávolodott, s minden szabadidejét a férfival töltötte.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a férfi ezt kihasználva 2020 decemberétől 2021 áprilisáig rendszeresen szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a befolyásolása alatt lévő gyereket. Időközben az élettársi kapcsolat megromlott, s a férfi valamint a gyerek anyja rendszeresen veszekedett, sőt esténként dulakodott is egymással.

Az anya észlelte, hogy az élettársa fia felé mutató viselkedése túlmutat egy szülő-gyerek viszonyon, de semmit sem tett azért, hogy megóvja a fiát, és elhanyagolta őt. A Veszprémi Törvényszék 9 év fegyházra ítélte a férfit szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt, a  nő pedig két év felfüggesztettet kapott. A férfit örökre, a nőt pedig 10 évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet az anya esetében jogerőre emelkedett. A férfira azonban súlyosabb büntetést kért az ügyész, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik