Belföld

Letartóztattak a börtönőrt, aki mini mobilokat csempészett be a raboknak

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Őrizetbe vettek egy börtönőrt, mert mini mobilokat csempészett be a raboknak egy vidéki büntetés-végrehajtási intézetben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt már indítványozta is a gyanúsított letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a körletfelügyelőként szolgálatot teljesítő férfi hónapokon át, rendszeresen vitt be tiltott tárgyakat pénzért a fogvatartottaknak egészen addig, amíg le nem bukott.

A nyomozó ügyészek őrizetbe vették a börtönőrt, és kutatásokat, és lefoglalásokat hajtottak végre. A fegyőrt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A férfi szolgálati jogviszonya az őt érintő eljárási cselekmények végrehajtásának napján megszűnt. A letartóztatásáról ma döntenek.

Frissítünk!

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását. A terhelt és a védője fellebbezett ezért a végzés nem végleges.

Kapcsolódó
Mobiltelefont rejtegetett a testüregében egy rab a tököli börtönben
Idén már 98 tiltott mobiltelefont találtak az őrök a magyar börtönökben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik