Belföld

400 ezerért keresnek börtönőröket Csengeren

BVOP
BVOP

Új börtön épül Csengeren, és havi nettó 400 ezer forintért keres börtönőröket a büntetés-végrehajtás.

Makula György, a BVOP kommunikációs vezetője közleményében azt írta, hogy 1500 ember befogadására képes, kiemelt biztonságú börtön épül Csengeren.

A 49-es főúttól egy kilométere található börtön jövő őszre épülhet meg, öt és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kialakítva.

A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

Az újonnan épülő börtön működtetéséhez csaknem 700 munkavállalóra lesz szükség. A szóvivő tájékoztatása szerint Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait.

BVOP

A felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak. Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó 400 ezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség.

Ha szeretné tudni, hogy mennyibe kerül az új börtön, és melyik vállalkozások építik, arról ebben a cikkünkben olvashat.

Kapcsolódó
Ötvenszer drágább börtön épülhet Csengeren, mint ahogy tervezték
Paár Attila érdekeltsége, a WHB verseny nélkül nyerte el az 50 milliárdos kivitelezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik