Belföld

„Elbotlott és azt kérte, hagyjam a padlón” – nyolc évet kértek a párját ájultra verő, és meztelenül kihűlni hagyó férfire

Emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a kiskunlacházi férfit, aki két évvel ezelőtt eszméletlenre verte élettársát, majd hagyta kihűlni a fűtetlen szoba hideg  padlóján. Az asszony pár nap múlva a bántalmazás és a kihűlés miatt meghalt.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év börtönt és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a férfire, azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadlábra.

A pár szegényes körülmények között élt Kiskunlacházán. Ennek köszönhetően csak éjszakánként fűtötték télen a hálószobát. A házuk falai így nem tudtak átmelegedni, így azokat több helyen is feketepenész borította.

A férfi és a párja is rendszeresen italozott, melynek során többször is veszekedtek egymással. A férfi többször is bántalmazta ilyenkor a nőt. Arra is volt példa, hogy hajánál fogva vonszolta vissza a házba, hogy ne tudjon elmenni hazulról. Az ominózus napon az élettársak ismét a lakhelyükön italoztak, a férfi pedig megint elverte a nőt.

Több ízben is arcon, illetve fejen ütötte ököllel, amelynek következtében a mezítelen sértett eszméletlenül terült el a hűvös szoba padlóján. Az elkövető egy lepedővel takarta le az önmentésre képtelen állapotban lévő élettársát, de egyéb módon nem segített neki.

– közölte a szóvivő.

Az asszony még másnap délután is változatlan helyzetben feküdt a földön, ezért a férfi felhívta a nő fiát, hogy jöjjön át hozzájuk és segítsen az anyjának. A fiú rövidesen megérkezett és mentőt hívott az édesanyjához.

ugyeszseg.hu

Az asszony pár nappal a kórházba szállítása után meghalt. A halála oka a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az amiatt kialakult eszméletlen állapotban elszenvedett kihűlés volt. Ha egy-két órán belül ellátták volna a sérüléseit, akkor megmenthették volna az életét. Amennyiben a sérülések ellátása 1-2 órán belül megtörténik a sértett életét sikerülhetett volna megmenteni. Az ügyész elmondása szerint a vádlott tagadta a bűnösségét.

Azt állította, hogy előfordult néha, hogy pofon ütötte az élettársát, de ennyire nem verte meg a nőt. Elmondása szerint az ominózus nap is együtt italoztak, és az élettársa valószínűleg elbotolhatott. Állítása szerint megpróbálta ágyba tenni a nőt, de nem bírta felemelni, a párja pedig azt mondta neki, hogy hagyja ott a padlón. Mivel nem érezte úgy, hogy hideg lenne a padló, és az élettársa már máskor is sokáig aludt, ezért nem gondolta, hogy ebből baj lehet

– mondta az ügyész.

A főügyészség nyolc év börtönt kért a férfire emberölés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik