Belföld

Sokallta a barátnőjének adott puszit, úgy fejbe rúgta a férfit, hogy nyílt koponyatörése lett

Úgy fejbe rúgta a barátnőjének puszit adó haragosát egy fiatal az egyik somogyi kocsmánál, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a húszas éveiben járó férfit.

A főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a fiatal egy somogyi falu kocsmájában szórakozott márciusban a barátnőjével, ahol a haragosa is jelen volt. A későbbi áldozat ismerte a lányt, s puszikkal búcsúzott el tőle a távozásakor. Ezt pedig túl bizalmasnak találta a támadó.

A féltékeny elkövető már a presszóban felelősségre vonta a későbbi áldozatát, ami közben mellkason is lökte. A sértett nem akart balhét, ezért inkább kiment az utcára, de az indulatos férfi utána futott. A terhelt továbbra sem tudta fékezni dühét, majd amikor utolérte a haragosát, a ruházatánál fogva lerántotta és bal fültájékán megrúgta. A megtámadott férfi a rúgástól a földre esett és az úttestbe is beütötte a fejét.

Az áldozatnak életveszéllyel járó nyílt koponyatörése keletkezett, amely életveszélyes állapotot az orvosi kezelés hárította el. A főügyészség felfüggesztettet kért a büntetett előéletű támadóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik