Belföld

Meg akarta mérgezni a férjét, majd helyeselte az öngyilkossági szándékát, és még több gyógyszert adott neki

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy asszony és egy jósnő ellen, akik gyógyszerekkel próbálták megmérgezni az asszony férjét.

A főügyészség közleménye szerint a jelenleg 42 éves nő férje 2017-ben motorbalesetet szenvedett, egyik lábát térd alatt amputálták. A fájdalomcsillapítók mellett köszvényre, magas vérnyomásra és cukorbetegségre is szedett gyógyszereket. Felesége kezdetben ápolta, majd érzelmi viszonyba keveredett egy tízéves szabadságvesztését töltő férfivel, akivel interneten ismerkedett meg.

A nő felkereste a jósnőt, egyrészt “szerelmi kötést” kért a megismert férfivel, másrészt azt, hogy “ezoterikus módszerek alkalmazásával” férje hagyja el őt. A szolgáltatásokért a nő 64 alkalommal 1500 és 300 ezer forint közötti összegeket fizetett a jósnőnek. Mivel közeledett új párja szabadulásának időpontja, a nő 2022 tavaszán elhatározta, hogy a férje gyógyszereinek, gyógyhatású készítményeinek megvonásával, kicserélésével, adagolásuk megváltoztatásával megöli a férjét, amihez a jósnőtől kért rendszeresen tanácsot.

A nő cselekményétől férje állapota rosszabbodott. 2022 nyarán, egy nappal a szabadságvesztését töltő férfi szabadulása előtt a nő a férje által megivott alkoholra nyugtatókat adott. A férfi kábult lett, összefüggéstelenül beszélt, három nappal később pedig annyira zavart lett, hogy öngyilkossági szándékáról kezdett beszélni a feleségének, aki helyeselt és még több gyógyszer adott neki.

A férfit végül tudatzavaros állapotban egy másik hozzátartozója szállíttatta kórházba. Amikor néhány hét múlva a nő megtudta, hogy férje hazatérhet a kórházból, a jósnővel megbeszélték, hogy folytatják a gyógyszerek adagolásának megváltoztatását.A nyomozó hatóság fellépése miatt azonban ez nem történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik