Belföld

Vasárnap este lecsaphat a fagy

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország délnyugati kétharmadán nagyrészt derült, napos idő várható, de az északkeleti harmadban is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, kiderül az ég.

Arrafelé a déli órákig még előfordul eső, zápor, később mindenütt megszűnik a csapadék. Naplemente után nyugat, délnyugat felől vastagabb felhősávok érkeznek.

A nyugati szelet délelőtt még erős széllökések kísérhetik, majd mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között várható. Késő estére -1, +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ figyelmeztetést adott ki, miszerint vasárnap délig az északkeleti tájakon lehulló csapadék mennyisége nagyobb területen meghaladhatja a 20 mm-t. A délnyugati határszél közelében a látási viszonyok a délelőtt folyamán rosszak lehetnek.

Agrometeorológiai előrejelzésében az OMSZ azt írja: az elmúlt egy hétben az Alföldön is sokfelé hullott jelentős mennyiségű eső, amiből a felszín közeli talajréteg telítődése mellett az alsóbb rétegekbe is jutott, országszerte jól halad a talajok őszi-téli feltöltődése. A sok csapadék mellett továbbra is enyhébb maradt az idő az ilyenkor szokásosnál, így optimális körülmények között fejlődhetnek az őszi vetések. A folytatásban is többször számíthatunk esőkre, és bár november közepéhez képest enyhe marad az idő, de éjszakánként egyre többfelé hűl már fagypont alá a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik