Belföld

Párbeszéd: Itt valami gyanús beruházás készül

MTI / Bodnár Boglárka
MTI / Bodnár Boglárka

A „lélegeztetőgép-bizniszben” érdekelt üzleti körök bukkannak fel a Soroksárra tervezett kínai vegyianyag-elosztó körül – ezt állította a Párbeszéd–Zöldek uniós tanácsadója vasárnap online is követhető sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

Jávor Benedek arról beszélt, hogy a vegyianyag-elosztó tervét a kormány többször „igyekezett cáfolni”, de szeptemberben Soroksáron és a környéken jelentős területeket beruházási célra átminősítettek, ami

nem támasztja alá azt a vélelmet, hogy itt nem készül valami gyanús beruházás.

A Párbeszéd fényt derített arra is – folytatta az ellenzéki politikus –, hogy a tervezett vegyianyag-elosztó körül az az üzleti kör bukkan fel, amelyik korábban „a lélegeztetőgép-üzletek egy részét is kézben tartotta”, és „ezek az üzleti körök valahogy itt ezen a területen találkoznak.”

Jávor Benedek egy újságcikkre hivatkozva azt mondta, „semmi okunk nincs megnyugodni, úgy néz ki, hogy a kormányzati cáfolatok ellenére valami készül itt, jelentős beruházási területeket alakítottak ki, jelentős kínai kapcsolatokkal rendelkező cégek bukkannak fel a beruházásnál.”

A környék környezeti biztonságát, az itt élők egészségét és a természeti értékeket is veszélyeztető tevékenység alakul Soroksáron – tette hozzá.

Jelezte: pártja nyomon fogja kísérni a beruházás alakulását, mert meg akarják akadályozni, hogy

kínai érdekeket kiszolgálva tönkretegyék Soroksár, Gyál és Dunakeszi környezetét.

Kiemelt kép: Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart „Európa a Tiéd – Ne hagyd, hogy elvegyék!” címmel Tatabányán 2019. április 12-én. MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik