A következő élő közvetítés része Orbán: Nem akarunk mini Gázákat Budapesten

Orbán szerint új idegenrendészeti törvény kell, különben ellakják előlünk az országot

Fischer Zoltán / MTI
Fischer Zoltán / MTI

Szóba került a nemzeti konzultáció. Orbán azt mondja, az egyik harc, hogy meg kell védeni délen az országhatárt, Brüsszelben pedig a magyar álláspontot. A másik, hogy a magyar jogszabályokat is folyamatosan meg kell vizsgálnunk. Ahogy erősödik a migrációs nyomás, alkalmazkodni kell: ilyenkor szigorítani kell.

Idegenrendészeti szigorításra van szükség. Kell egy új törvényt alkotnunk, amely szigorúbb a korábbinál, világosan meghatározza, hogy ki milyen jogcímen tartózkodhat Magyarországon, és egy erőteljes idegenrendészeti kikényszerítő erőt is e mögé helyez

– mondta Orbán, aki szerint az intézkedések célja, hogy mindenkiről lehessen tudni, milyen jogcímen, meddig tartózkodik Magyarországon, mert különben ellakják előlünk az országot.

A nemzeti konzultációra az egység kialakítása miatt van szükség.

Ez nem a pályát tévesztett filozófusok félórája. Ezért nem akarok filozófiai fejtegetésekbe bocsátkozni, de a hatalom meg egy állam közösségi életének a lényege, az a közös cselekvés képessége

– jelentette ki Orbán.

Ma háború és békétlenség van Európában, ráadásul a világ nagy gazdasági blokkjainak versenyfutásában lemaradunk. – Nem ezért hoztuk létre az Európai Uniót – mondta Orbán, aki szerint rendre rossz döntések születnek, akár Ukrajna uniós tagságáról, akár a háborúhoz való viszonyról van szó.

Az a vezetés, amelyik ma Brüsszelben van, az egy globalista elit megbízását teljesíti. Ők nem a mi embereink

– mondta a kormányfő.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik